Tort cu mac şi portocale FOTO

tort cu mac si portocale jpeg

Spuneam zilele trecute că prăjiturile cu cremă de brânză sunt foarte apreciate şi des preparate. Acest tort cu mac şi portocale are un gusta rafinat şi deosebit, tocmai datorită acestei creme de brânză, fină şi aromată. Însoţeşte o felie din acest tort cu un pahar de vin sau cu un suc natural de fructe.

Tort cu mac şi portocale - Ingrediente (1 tort)

10 linguri unt 2 ½ căni zahăr pudră 1 lingură coajă de lămâie rasă 1 praf sare 1 linguriţă praf de copt 6 ouă 1/2 cană făină 1/4 cană seminţe de mac 1/4 cană stafide

500 g brânză de vaci

500 g frişcă

250 g zahăr

2 pliculeţe gelatină

1 lămâie

felii de la 2 portocale

feliile de la 1 portocală

fistic pisat

Tort cu mac şi portocale - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă pentru tort cu hârtie de copt. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi cu untul, jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi coaja de lămâie. Adaugi, pe rând, sarea şi gălbenuşurile, amestecând continuu. Combini, separat, făina, seminţele de mac, praful de copt şi stafidele, apoi le încorporezi în unt.

ntr-un recipient separat, baţi albuşurile cu restul de zahăr pudră şi le încorporezi în celălalt bol, amesteci, apoi torni aluatul în tava pentru copt. Laşi la cuptor 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Apoi scoţi, îndepărtezi hârtia şi laşi la răcit. Tai blatul în două.

Freci brânza de vaci cu zahărul, cu zeama şi coaja de lămâie. Pui gelatina la înmuiat în 200 ml de apă aproximativ 10 minute, o dizolvi pe foc şi laşi la răcit. Între timp, baţi frişca de la frigider şi o combini cu brânza şi cu gelatina.

Aşezi prima felie de blat pe farfurie, întinzi crema de brânză şi pui deasupra cealaltă felie. Îmbraci tortul cu cremă, apoi ornezi cu felii de portocală şi fistic. Laşi la frigider 30 de minute, apoi serveşti.

foto: profimedia