Tort cu mango

Tort de mango jpeg

Vrei să încerci o reţetă mai deosebită? Răspunsul este aici. Fructele se îmbină perfect cu brânza de mascarpone, iar rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor tale. Şi încă ceva... această reţetă nu necesită coacere. Toată treaba o faci tu, timpul şi frigiderul. Spor la gătit!

Ingrediente:

500 g mascarpone 600 ml smântână 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 păstaie de vanilie(boabele) 125 ml lichior de portocale sucul de la 2 portocale 300 g pişcoturi de şampanie 3 mango, tăiate felii sos de zmeură 55 g zahăr pudră 250 g zmeură proaspătă sau congelată sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Pregătiţi o tavă pe care întindeţi hârtie de copt. Într-un castron puneţi brânza de mascarpone, smântâna, zahărul pudră, gălbenuşurile de ou, boabele de vanilie şi mixaţi până se omogenizează.

Într-un alt castron puneţi sucul de portocale şi lichiorul. Înmuiaţi treptat pişcoturile de şampanie în acest amestec şi montaţi tortul pe măsură ce înmuiaţi pişcoturile. Puneţi o parte din pişcoturile înmuiate în tavă (cam cât ţine tava, de preferat 22 cm). Peste pişcoturi adăugaţi crema de mascarpone şi câteva felii de mango. Repetaţi acest proces până terminaţi crema şi pişcoturile. Acoperiţi tortul şi daţi la rece timp de 2 ore.

Între timp pregătiţi sosul de zmeură. Puneţi 2 linguri de apă cu zahăr într-o tigaie mică la foc mediu, amestecaţi constant să se dizolve zahărul. Când s-a făcut lăsaţi-l puţin să se răceasc, apoi adăugaţi zmeura şi sucul de lămâie. Folosind un mixter sau un blender, amestecaţi până se omogenizează. Acest sos se lasă la rece până când serviţi tortul.

Când serviţi aveţi grijă să scoateţi torul din tavă fără ca acesta să se rupă. Îl puneţi pe un platou. Decoraţi cu bucăţi de mango şi serviţi cu sos de zmeură.

Sursa: taste.com.au