Tort de biscuiţi cu mere şi budincă

Tort de biscuiţi cu mere şi budincă jpeg

Dacă îţi plac merele şi budinca în aceeaşi combinaţie şi vrei un tort pentru un eveniment special, ţi-am pregătit cea mai simplă reţetă de tort de biscuiţi cu mere şi budincă. Nu ai nevoie de ingrediente speciale, este o reţetă uşoară şi de aceea o să vrei să o aplici ori de câte ori vei avea poftă de un tort bun.

Ingrediente Tort de biscuiţi cu mere şi budincă:

- 300 g biscuiţi populari sau Petit Beurre sau orice altceva îţi place - 200 g zahăr - 1 kg mere rase (de care îţi plac, dar cele mai mici şi pricăjite de obicei sunt cele mai gustoase) - 1 esenţă vanilie - 1 lingură rom - Sucul de la 1-2 lămâi - ½ linguriţă scorţişoară

Ingrediente Budincă Tort de biscuiţi cu mere şi budincă:

- 2 căni lapte

- 2 gălbenuşuri

- Jumătate cană zahăr

- Jumătate cană făină sau amidon

- ½ esenţă vanilie

- 25 g unt

Ingrediente ornat Tort de biscuiţi cu mere şi budincă:

- 500 g frişcă bătută

- Nuci tocate mărunt

Mod de preparare Tort de biscuiţi cu mere şi budincă:

Mai întâi se prepară budinca. Este bine să o faci cu 1-2 ore înainte. Se încălzeşte laptele, iar într-un bol se amestecă gălbenuşurile şi zahărul şi un praf de sare şi spumează cu mixerul. Se adaugă făina cernută sau amidonul şi se amestecă. Se toarnă o cane de lapte fierbinte şi se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste restul de lapte de pe foc şi se lasă până se îngroaşă bine. Se ia de pe foc, se lasă la răcit. Înainte se pun esenţa de vanilie şi untul bucăţele şi se amestecă.

Merele rase se pun la călit împreună cu zahărul, esenţele şi scorţişoara. Spre final se pune şi sucul de lămâie. Se lasă la călit aproximativ 15 minute, timp în care se amestecă continuu să nu se prindă. După ce s-au călit merele, toată compoziţia se lasă la răcit complet. Se amestecă apoi cu budinca de vanilie. la fel de bine se poate face o cantitate mai mare de budincă din 4 ouă, 4 căni lapte şi 50 g unt, care să se pună ca un alt strat în tort. Depinde cum îţi place, este la fel de gustos oricum îş faci.

La final, se aşază un strat de biscuiţi într-o tavă şi peste un strat de mere cu budincă, iar un strat de biscuiţi şi după un strat de mere cu budincă.

La sfârşit se pune un strat de biscuiţi şi se lasă minim 3 ore la frigider. După aceea se scoate şi se decorează cu frişcă şi nuci tăiate mărunt.

În cazul în care nu vrei să faci budinca separat, când se călesc merele se pot pune 2 plicuri de budincă de vanilie şi 3 g gelatină în 600 ml de apă, toate împreună, se lasă la fiert 10 minute, se răceşte compoziţia şi se face tortul. Poftă bună!