Tort de marţipan cu cremă de piersici

Tort de martipan cu crema de piersici jpeg

Gospodinelor care vor să încerce ceva inedit şi foarte special, le-am pregătit o reţetă de tort de marţipan cu cremă de piersici. O să fiţi foarte mândre la final, sigur veţi primi cele mai multe laude.

Ingrediente Tort de marţipan cu cremă de piersici:

Pentru blat: - 7 ouă - 180 g făină - 210 g zahăr - 30 g cacao - Un praf sare

Pentru crema de piersici:

- 450 g piersici din compot

- 2 linguri zahăr

- 250 ml suc din compot de piersici

- 30 g amidon

- 350 g smântână pentru frişcă

- Esenţă vanilie

Pentru sirop:

- 100 ml suc din compot de piersici

- 100 ml apă

- 1 lingură zahăr

- Esenţă vanilie

Pentru decor:

- 400 g marţipan

- 50 g unt

- 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare Tort de marţipan cu cremă de piersici:

Blatul se face astfel: se bat ouăle cu zahărul la mixer timp de 15 minute. Făina se amestecă cu cacao, după ce se cerne. Se încorporează încet în ouă, cu mişcări lente de jos în sus. Compoziţia se pune într-o formă de tort de 26 de cm. Se lasă la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Se mai lasă 15 minute în cuptorul stins, apoi se scoate pe un grătar să se răcească bine. La final, se taie în 3 părţi egale.

Pentru cremă se dizolvă amidonul in 80 de ml din cantitatea de compot, iar restul se pune pe foc împreună cu zahărul. Când sucul începe să fiarbă şi zahărul s-a topit, se dă deoparte şi se toarnă compoziţia cu amidonul, amestecând continuu. Se pune pe foc încă puţin pentru a se îngroşa şi se amestecă cu telul. Se lasă deoparte la răcit, se adaugă esenţa de vanilie, apoi piersicile tăiate cubuleţe. Când e rece complet se adaugă şi frişca bătută bine.

Siropul se face punând pe foc sucul de piersici cu apa şi zahărul. Se dă în câteva clocote şi se lasă la răcit, apoi se adaugă esenţa de vanilie. Apoi, când toate sunt reci şi gata, se pune primul blat de tort pe un platou şi se însiropează cu o jumătate din sirop. Se pune jumătate din cantitatea de cremă de piersici rece. Se aşază următorul blat, se însiropează şi se pune cealaltă jumătate din cremă. Se pune la final şi ultimul blat, se însiropează şi se pune deasupra o folie, după care se lasă la frigider. Blaturile nu se însiropează excesiv, există riscul să se scurgă crema.

A doua zi se îmbracă tortul. Se bate untul cu zahărul pudră, până se obţine o compoziţie cremoasă. Se unge apoi tortul cu această compoziţie. Marţipanul se întinde pe masă de lucru presărată cu zahăr pudră. Trebuie să aibă grosime 2,5 cm şi se întinde cu ajutorul unui sucitor. Se întinde marţipanul pe tort cu un modelator, iar surplusul se taie frumos cu un cuţit. Se ornează cu bomboane sau cu alte forme din marţipanul rămas, fiecare după pricepere. Culorile marţipanului se aleg în funcţie de preferinţele fiecăreia. Poftă bună!