Tort de morcovi şi cremă de brânză

Tort de morcovi şi cremă de brânză jpeg

Un tort special pentru un eveniment special, acest tort de morcovi şi cremă de brânză este alegerea perfectă pentru momentele când vrei ceva bun, dar nu foarte costisitor. Ingredientele sunt uşoare, le găseşti repede în frigider şi cămară şi nu durează prea mult. Foloseşte această reţetă când vrei ceva bun, dar special, uşor de făcut şi preferat de întreaga familie.

Ingrediente Tort de morcovi şi cremă de brânză:

Pentru blat: - 220 g făină - 140 g morcovi - 250 ml ulei vegetal - 170 g zahăr pudră - 50 g zahăr brun - 4 ouă - 1 linguriţă extract de esenţă vanilie - 1 linguriţă praf de copt - Jumătate linguriţă scorţişoară - Jumătate linguriţă ghimber - Un praf de sare

- 120 g zahăr pudră

- 100 g unt la temperatura camerei

- 300 g brânză

- 1 linguriţă extract esenţă vanilie

- Suc de la jumătate de lămâie

Mod de preparare Tort de morcovi şi cremă de brânză:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Într-un bol mai mare se amestecă zahărul brun împreună cu zahărul pudră, ouăle, uleiul şi vanilia. Se obţine un aluat cremos şi pufos.

Se adaugă făina cernută, sarea, praful de copt, morcovii raşi şi restul ingredientelor. Se amestecă cu grijă, să nu se facă cocoloaşe. Se pune la cuptorul pre încălzit în două forme de tort. Formele să aibă hârtie de copt pentru a ieşi mai uşor. După ce a crescut şi a trecut de testul cu scobitoarea, în jur de 30 de minute, se scot la răcit.

Până se răcesc blaturile, se face crema de brânză. Se cerne zahărul pudră şi se amestecă cu toate ingredientele foarte bine. Crema de brânză trebuie să fie pufoasă şi uşor aerată.

Primul blat se pune pe un platou şi se adaugă peste o parte din crema de brânză. Se pune şi al doilea blat, se pune restul de cremă de brânză şi apoi se îmbracă tortul frumos în cremă cu ajutorul unui cuţit lat. Se ornează cu ce vă place, dar merge servit chiar aşa simplu. Poftă bună!