Tort de piersici cu cremă de brânză

tort de piersici si crema de branza jpeg

Ştiai că în medicina tradiţională chineză, piersicile din compot sunt folosite pentru a trata inflamaţiile stomacale? Este o sursă importantă de potasiu, fosfor şi vitaminele A, B3, C şi E, iar pentru a beneficia de toate fibrele, trebuie mâncate nedescojite. Bucură-te de beneficiile şi gustul lor într-un tort de piersici cu cremă de brânză.

Tort de piersici cu cremă de brânză - Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 3-4 linguri apă caldă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g făină 2 linguriţe praf de copt 30 g cacao

500 g brânză de vaci

3 ouă

100 g zahăr

2 linguri smântână

1 pliculeţ zahăr vanilat

coajă de lămâie

600 g piersici

150 g migdale

200 g frişcă

2 piersici

Tort de piersici cu cremă de brânză - Cum se prepară

Pentru blat se bat spumă gălbenuşurile cu apa caldă. Se adaugă, puţin câte puţin, 100 g zahăr şi zahărul vanilat şi se amestecă în continuare energic, până se obţine o compoziţie cremoasă.Separat, se bat spumă tare albuşurile cu restul de zahăr, turnat treptat, şi apoi se amestecă uşor cele două compoziţii, bătând continuu. Se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt şi cacaua şi se amestecă delicat până se înglobează perfect.Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hârtie specială pentru copt şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Între timp, se amestecă brânza, smântâna, zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi, la final, albuşurile bătute spumă.

5Se taie blatul răcit în trei foi, pe orizontală, se pune crema de brânză şi bucăţele de piersici între ele, se acoperă ultimul blat cu frişcă, se decorează cu felii de piersici şi flori de frişcă făcute cu poşul special de ornat şi cu migdale feliate pe laterală. Tortul de piersici cu cremă de brânză se serveşte după ce stă la rece 2-3 ore.