Tort de zmeură cu brânză de vaci

Pentru cine are invitaţi speciali de sfârşit de săptămână, v-am pregătit o reţetă de tort de zmeură cu brânză de vaci, extrem de răcoros şi savuros. Gustul fin şi foarte delicat al acestui tort îi va impresiona pe toţi cei care vor gusta din el.
Ingrediente Tort de zmeură cu brânză de vaci:
Pentru blat:
- 100 de grame de unt
- 250 de grame de biscuiţi
- 4-5 linguri de lapte
Pentru cremă:
- 500 de grame de brânză de vaci
- 500 de ml de smântână pentru frişcă
- 200 de grame de zahăr pudră
- 10 grame de gelatină
- 70 de grame de ciocolată
- 1 linguriţă de suc de lămâie
- 5 linguri de lapte
Pentru jeleul de zmeură:
- 500 de grame de zmeură
- 130 de grame de zahăr
- 10 g de gelatină
În plus:
- 1 pachet de biscuiţi cu cremă de zmeură
- Cacao
- Zmeura pentru decor
Mod de preparare Tort de zmeură cu brânză de vaci:
Pentru blat se macină sau se zdrobesc biscuiţii, se amestecă cu laptele cald şi untul. Blatul se pune într-o formă de tort cu inel, de diametrul 22-24 de cm.
Apoi, se face jeleul de zmeură, deoarece trebuie să se răcească împreună cu blatul. Zmeura şi zahărul se pun într-o cratiţă la foc mic să fiarbă 3 minute. Gelatina se hidratează în 3 linguri de apă şi se pune peste amestecul fierbinte, după ce se opreşte focul. Se lasă la răcit, se toarnă peste blat şi se bagă în frigider.
Gelatina se lasă la hidratat în 2 linguri de lapte, restul se pune pe foc. Se adaugă apoi gelatina în lapte şi se lasă la răcit. Brânza de vaci se mixează bine împreună cu zahărul pudră şi sucul de lămâie. Smântână de frişcă se bate şi ea bine. Laptele răcit se adaugă peste amestecul de brânză, se amestecă încet cu paleta, apoi se adaugă şi smântâna şi se amestecă frumos.
Se rade ciocolata şi se încorporează peste smântână. Se scoate tortul din frigider, se pun biscuiţii cu cremă de zmeură peste jeleu, apoi se toarnă şi se aşază frumos crema. Se lasă la rece cel puţin 4 ore, trebuie să aveţi răbdare să se răcească bine, altfel crema se va scurge. Se ornează cu cacao sau frişcă şi zmeură. Poftă bună!