Tort-sufleu cu struguri

tort sufleu cu struguri jpeg

Ştiai că graţie conţinutului ridicat de minerale şi acizi organici, strugurii reechilibrează nivelul acido-bazic al organismului? Sai că strugurii contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, datorită prezenţei polifenolilor (mai abundenţi în strugurii negri), cu efect antioxidant?

Ingrediente Pentru blat 160 g făină 1 plic praf de copt 200 g zahăr 100 g cacao 200 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă

15 g gelatină

50 ml apă

80 ml lapte

3 linguri zahăr

1 fiolă esenţă de vanilie

200 ml smântână pentru frişcă

300 g boabe de struguri

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele solide. Ulterior, torni laptele ţinut la temperatura camerei, amesteci pentru a se omogeniza, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou. Separat, baţi ouăle şi le adaugi în compoziţia de mai sus. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul încins în prealabil 40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, amesteci gelatina cu apa şi o laşi deoparte 30 de minute. Pui laptele pe foc împreună cu zahărul, gelatina şi amesteci până aceasta din urmă se topeşte. Baţi smântâna, apoi o încorporezi în compoziţia de mai sus. La final, adaugi boabele de struguri. Crema obţinută o pui peste blatul răcit şi dai tortul la frigider peste noapte.