Vinete coapte în tigaie – Reţeta simplă

vinete felii jpeg

Această reţetă cu vinete este incredibil de simplă. În plus, feliile de vinete sunt gata în doar 15 minute. Feliile subţiri sunt unse cu usturoi şi cu ierburi aromatice, după ce au fost coapte în tigaie, într-o cantitate foarte mică de ulei. Merită să încerci reţeta!

Ingrediente

4 vinete mici, tăiate felii subţiri (1 cm) 6 căţei de usturoi, mărunţiţi sau tocaţi 3 linguri pătrunjel tocat coaja rasă de la ½ lămâie fulgi de ardei iute, după gust 4 linguri ulei unt sau spray pentru gătit sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Combini uleiul, usturoiul, pătrunjelul, coaja de lămâie şi fulgii uscaţi de ardei iute într-un vas mic. Încălzeşti compoziţia, la foc mic, ca uleiul să capete aromele ingredientelor. Fierbi doar 5 minute, aşa că este important să nu laşi compoziţia să dea în clocot, ca să nu se ardă usturoiul.

Încingi o tigaie mare sau o tavă dreptunghiulară la foc mediu spre mare şi o ungi cu ulei sau spray pentru gătit.

Aşezi un strat de felii de vinete, astfel încât să nu se suprapună unele peste altele, şi le coci uniform. Le condimentezi cu sare şi piper.

După 3-4 minute, le întorci pe cealaltă parte şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le coci 3 minute. Cu o pensulă, ungi feliile cu condimentele pregătite anterior. Serveşti imediat.

Sursa + foto: girlandthekitchen.com

girlandthekitchen.com