Risotto cu ciuperci. Secrete unui orez cremos

1 risotto cu ciuperci png png

Sună complicat să faci risotto, dar este mai simplu decât îâi imaginezi. Deşi trebuie să fii cu ochii pe el cât timp îl găteşti, timpul zboară extrem de rapid dacă ai alături un pahar de vin, păstrat din cantitatea necesară pentru reţetă. Pentru a face risotto, ai nevoie de orez Arborio. Nu spăla niciodată orezul pentru risotto, pentru că îndepărtezi amidonul, adică exact ceea ce îl face cremos. Adaugă lichidul treptat, nu pune tot lichidul în care găteşti ristto-ul deodată.

  • Porții: 6
  • Timp total: 40 min
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 20 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie tocată fin 2 căţei de usturoi tocaţi 400 g de orez Arborio 250 ml vin alb sec 1 l supă de pui 400 g de ciuperci la alegere 4 fire de cimbru sau 2 linguri de pătrunjel 30 g unt 1 cană de parmezan ras 120 ml smântână lichidă sare piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc potrivit. Adaugă ceapa şi usturoiul şi găteşte pentru 3-5 minute. Adaugă orezul şi amestecă totul.

Adaugă vinul şi amestecă constant, până orezul a absorbit tot lichidul. Adaugă ciupercile şi amestecă delicat. Pune supa, câte o ceaşcă şi ai grijă mereu să nu acoperi mai mult de un deget orezul cu lichid.

Amestecă constant să nu se lipească şi fierbe până devine al dente. Adaugă pătrunjelul, untul şi parmezanul şi amestecă până se topeşte. Pune şi smântâna lichidă, sare şi piper şi poţi servi.

Sursa: https://prettysimplesweet.com/mushroom-risotto/

https://prettysimplesweet.com/mushroom-risotto/