Din bucătăria italiană, poţi încerca această reţetă de risotto cu ciuperci şi parmezan.

De ce ai nevoie ca să prepari risotto de orez brun cu ciuperci:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căţei de usturoi, presaţi sau tocaţi
  • 5 căni supă de legume
  • 1 ½ căni orez brun cu bobul mic
  • 335-400 g ciuperci curăţate, spălate, tăiate felii
  • 1 cană parmezan ras
  • ½ cană vin alb sec, opţional
  • 3 linguri unt
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, după gust
  • 4 crenguţe oregano

Cum prepari risotto de orez brun cu ciuperci:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade.

Căleşti ceapa într-o lingură de ulei într-o cratiţă, cu un praf de sare până se înmoaie parţial, apoi adaugi usturoiul şi continui încă 2-4 minute. Adaugi 4 căni cu supă (sau 3 căni cu supă şi 1 cu apă), acoperi şi laşi să dea un clocot la foc mediu-mare. Iei de pe foc şi pui orezul. Acoperi vasul şi dai la cuptor la foc mic până când orezul s-a înmuiat bine, circa 60 minute.

Între timp, pregăteşti ciupercile. Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o cratiţă, adaugi ciupercile curăţate şi feliate, cu un praf de sare. Căleşti, amestecând ocazional, până când ciupercile devin închise la culoare şi şi-au lăsat cea mai mare parte a sucurilor lor, circa 13 minute.

Scoţi cratiţa din cuptor. Torni restul de supă, adaugi parmezanul, vinul, untul, sare şi piper, după gust, amesteci energic 2-3 minute, până când orezul este gros şi cremos. Adaugi amestecul de ciuperci şi zeama lor, dacă a mai rămas. Asezonezi cu sare şi piper, după gust şi presari frunze de oregano.

Sursa: https://cookieandkate.com

Loading...