Astazi va prezentam o minunata rulada de urzici cu branza si susan, perfecta in aceasta perioada.

Ingrediente: Pentru aluat: 5 ouă, 5 linguri ulei, 1 pachet de urzici congelate, 7-8 linguri făină, 1/2 linguriţă de bicarbonat

Pentru umplutură: 400 g brânză de oi sau telemea, 1 legătură mărar, piper, 50 g susan

Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, uleiul, urzicile fierte şi bine scurse. La final, pui în compoziţie făina amestecată cu bicarbonatul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor la foc iute pentru 15 minute.

Frămânţi brânza de oaie sau razi telemeaua şi o amesteci cu mărarul tocat, susanul şi cu piperul. Răstorni foaia pe un şervet curat şi umed. Întinzi umplutura şi rulezi şi laşi rulada de urzici cu branza si susan în şervet 30 de minute. După ce scoţi rulada de urzici cu branza si susan din şervet, o dai la rece.

Tarta cu urzici

Chiftele din legume

Supa crema de urzici

de la Valerica Alexandru, Iaşi

Loading...