Heringul face parte din cei patru peşti recomandaţi pentru conţinutul lor ridicat de acizi graşi Omega-3, ceilalţi trei fiind tonul, somonul şi macroul. Toşi aceştia sunt peşti graşi din mările reci. heringul conţine puţin colesterol, dar şi vitamine, cu un conţinut foarte mare de B12 şi D, considerabil de B3 şi B6 şi mic de B2 şi B5. Are un nivel foarte mare de seleniu şi este foarte bogat în fosfor şi iod şi are mai puţin calciu, fier, magneziu şi zinc.

Ingrediente (1 platou)

1 kg hering
1-2 cepe
1 morcov
2 mere
1/2 sfeclă
măsline negre
70 ml oţet
zeama de la 1 lămâie
boabe de piper
1 vârf linguriţă boabe de muştar
sare
300 ml vin alb
300 ml apă
ulei

Mod de preparare

Cureţi heringul de cap, coadă şi intestine, îl filetezi şi-l aşezi pe straturi într-un amestec de lămâie, ceapă tăiată julien, ulei, boabe de muştar şi de piper, şi oţet. Sotezi în puţin ulei morcovul, merele şi sfecla curăţate şi date prin răzătoare, potriveşti de sare.

După ce s-a marinat peştele, aşezi pe fiecare fileu puţin din acest amestec, pui ceapă şi fâşiuţe de măsline negre şi rulezi cu atenţie. Fixezi cu câte o scobitoare şi le aşezi pe toate într-un vas termorezistent, torni apă şi vin alb şi dai la cuptor 20 de minute. Serveşti după ce s-a răcit.

Loading...