Un preparat italiat clasic, extrem de îndrăgit, această salată Caprese este îmbogăţită cu felii savuroase de vinete, pentru a-i da un plus de gust. Reţeta este perfectă pentru un aperitiv săţios, dar o poţi folosi şi ca garnitură. Încearcă şi tu această salată Caprese cu vinete şi bucură-te de un preparat italian numai bun de mâncat vara.

Salată Caprese cu vinete, la cuptor - Ingrediente

1 vânătă mare, tăiată felii rotunde
sare, după gust
3-4 roşii mari, tăiate felii rotunde
ulei de măsline extravirgin
20 de frunze de busuioc (mai multe pentru dressingul de salată)
450 g brânză mozzarella, feliată

Pentru sosul vinaigrette cu busuioc (opţional)

1 căţel de usturoi, tocat
20 g frunze de busuioc
60 ml ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriţă zeamă de lămâie
ardei iute roşu pudră, după gust
sare, după gust
piper, după gust

Salată Caprese cu vinete, la cuptor - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Aşezi feliile de vânătă pe o tavă mare şi presari o cantitate generoasă de sare. Le laşi 30 de minute, iar vânăta va elimina tot gustul amar. Când este gata, ştergi feliile cu un prosop de bucătărie sau de hârtie.

Aşezi feliile de vânătă şi cele de roşii pe o tavă mare de copt. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, 10-15 minute. Scoţi tava, dar laşi cuptorul încins în funcţiune.
pasul1
Când vânăta şi roşiile s-au răcit suficient şi le poţi manevra, aduci un vas ceramic mic, termorezistent, şi începi să asamblezi salata Caprese.
pasul2
Aranjezi feliile de vânătă, roşiile, brânza şi busuiocul în vasul de copt, formând un rând compact. Repeţi tiparul acesta până când umpli tava de la un capăt la celălalt.
pasul3
Dacă vrei, pui vasul de copt în cuptor, să se încălzească, 7-10 minute (cât să se topească puţin brânza).
În timp ce salata Caprese se încălzeşte, prepari sosul vinaigrette cu busuioc. Într-un vas mic al unui procesor de alimente, mixezi usturoiul tocat cu frunzele de busuioc, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi condimentele.
pasul4
Când este gata, scoţi salata Caprese cu vinete din cuptor şi, cu o lingură, pui puţin sos vinaigrette peste legume. Se serveşte cu pâine cu crustă alături şi, dacă vrei, pui sosul vinaigrette într-un bol mic, alături de salată.
pasul5
Sursa + foto: themediterraneandish.com.

Salată de vinete cu usturoi şi ardei iute

Salată de roşii şi vinete

Vinete umplute cu carne şi caşcaval

Loading...