Salata este poate cel mai indicat aliment, recomandat mai ales în dietele uşoare pentru că este slabă în calorii, dar şi în dietele de detoxifiere. Bulgurul este o sursă de fibre şi proteine, având conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol. Combinate, cele două ingrediente ofertă un prânz sănătos, dar şi o gustare savuroasă.

Ingrediente:
250 g grâu bulgur
2 tije de ţelină, tăiate
1 ardei roşu, tocat
2 dovlecei, tăiaţi cubuleţe
3 roşii cherry, jumătăţi
1 ceapă, tocată

Pentru vinegretă
3 linguri ulei de măsline extravirgin
zeama de la 2 lămâi
sare
piper

Mod de preparare:

Pregăteşti grâul bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi îl laşi deoparte. Când s-a răcorit, îl pui într-un bol. Căleşti legumele până când se înmoaie puţin şi le pui peste grâu. Prepari vinegreta din ulei, peste care torni zeama de lămâie, apoi dai cu sare şi piper şi amesteci energic. Torni peste salata din bol şi amesteci cu grijă să nu sfărâmi egumele. Dacă eşti amatoare de gusturi mediteraneene, poţi pune, când căleşti legumele, un praf de scorţişoară.
Dificultate mica
Timp de preparare:
50 min
6 portii

Loading...