Ingrediente:

200 g orez cu bobul lung
1 cutie ton bucăţi
½ ardei gras roşu
1 roşie mare
2 castraveţi mici
câteva fire de pătrunjel
sare
piper
3 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Mai întâi, se spală orezul în mai multe ape şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se scurge bine, se lasă să se răcească şi se pune într-un castron mai mare. Ardeiul se curăţă de nervuri şi se taie fâşii, iar roşia se curăţă de seminţe şi se taie felii sau cubuleţe. Castraveţii se taie cubuleţe sau rondele şi se pun împreună cu ardeiul şi roşiile peste orez. Se adaugă tonul scurs de zeamă, pătrunjelul tocat mărunt şi dressingul pregătit din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Se amestecă, se lasă să stea 10 minute la frigider, după care se serveşte.

Loading...