Salată de vinete la cuptor, cu legume

Salata de vinete cu legume jpeg

Dacă îţi plac legumele, atunci trebuie să încerci această reţetă simplă, cu ingrediente proaspete.

Ingrediente (5-6 porţii)

900 g vinete 2 morcovi potriviţi 1 ceapă albă, medie 3 linguriţe sare ¼ linguriţă piper ½ linguriţă zahăr 4 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei iuţi roşii 2 roşii potrivite verdeaţă, după gust 5 linguri ulei

Mod de preparare

Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt, apoi o dai deoparte. Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Tai vinetele în cubuleţe potrivite.

Presari vinetele cu o linguriţă şi jumătate de sare, le laşi să se „odihnească” la temperatura camerei 30-45 de minute. Scurgi lichidul şi tamponezi vinetele cu prosoape de hârtie. Pui vinetele într-un bol, le acoperi cu 2 linguri de ulei şi presari o linguriţă şi jumătate de sare, apoi amesteci bine. Aşezi cubuleţele pe tava pregătită şi le dai la cuptorul încins, să se coacă, 30 de minute.

Prepari celelalte legume: tai ceapa fin, toci morcovii julienne, tai ardeiul gras fâşii, scoţi seminţele din ardeiul iute şi îl toci.

Adaugi 3 linguri de ulei într-o tigaie şi după ce s-a încins, adaugi ceapa. La foc mediu-mare, sotezi 2 minute. Adaugi morcovii şi sotezi 3 minute. Adaugi toţi ardeii şi căleşti 5-7 minute. Pui roşiile, piperul, zahărul şi usturoiul şi le rumeneşti 1 minut. Opreşti focul şi laşi tigaia pe aragaz.

După ce s-au copt vinetele, le pui în tigaie alături de legume şi amesteci. Adaugi verdeaţă după preferinţă şi amesteci bine. Dacă e cazul, potriveşti de sare. Acoperi tigaia şi laşi salata să se răcească. După ce s-au răcit legumele, le poţi ţine la frigider câteva ore înainte să le mănânci.

Sursa + foto: valentinascorner.com

Vinete împănate

Vinete împănate

Cele mai gustoase vinete pane

Cele mai gustoase vinete pane

Vinete umplute cu carne şi ciuperci

Vinete umplute cu carne şi ciuperci

Vinete umplute cu şuncă

Vinete umplute cu şuncă

Rulouri de vinete în sos de roşii

Rulouri de vinete în sos de roşii