Orice se poate pune la murat după aceleaşi reţete. De la pepeni verzi, gogonele,vinete, gogoşari, conopidă până la struguri şi ciuperci.

Ingrediente:

8 vinete

32 linguri oţet

8 căpăţâni de usturoi

400 ml ulei

sare

piper

pătrunjel, opţional

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le ştergi. Le tai rondele de grosime potrivită, le dai cu sare şi le laşi să iasă zeama amară din ele. Aproximativ 2-3 ore.

Le ştegi pe prosoape de bucătărie şi le prăjeşti, în ulei bine încins, pe ambele părţi până se înmoaie.

Le scoţi pe prosoape absorbante, pentru a înlătura excesul de ulei.

Separat fierbi oţetul, potriveşti de sare şi piper, şi opreşti focul.

Pregăteşti borcanele, le sterilizezi, pui în ele feliile de vinete, câţiva căţei de usturoi şi torni oţetul în fir subţire. Presari pătrunjel tocat şi închizi borcanele. Înfăşori în prosoape de bucătărie o oală mare, torni apă, pui borcanele, apa să ajungă la jumătatea lor, şi le fierbi 30 de minute. După ce s-au răcit le pui în cămară.

Le mănânci ca atare ori ca garnitură.

Porţii 8

Dificultate medie

Timp de preparare 1 h

Loading...