Am modificat tradiţiona salată grecească pentru o reţetă de post, delicioasă şi uşor de preparat, perfectă pentru luat la birou sau servit seara, după o zi obositoare în care îţi doreşti să mănânci ceva uşor. Îţi ia doar 15 minute să o prepari, dar merită fiecare minut.  

 

Sursa: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a54226/best-greek-salad-recipe/


  • Pregătire:15 min
  • Porții:1
  • Timp total:15 min
  • Categorie:salate
Ingrediente

100 g roşii cherry 

5 castraveţi medii 

100 g măsline kalamata 

½ ceapă roşie 

100 g tofu 

Pentru dressing: 

2 linguri de oţet de vin 

Sucul de la ½ lămâie 

1 linguriţă oregano uscat 

Sare 

Piper 

4 linguriţe ulei de măsline 

 

Mod de preparare

Taie feliuţe castraveţii şi feliază roşiile în jumătate. Taie ceapa solzişori fini, înlătură sâmburii măslinelor şi taie-le în feliuţe şi adaugă tofu tăiat şi el în cubuleţe. Fă dressingul într-un bol: combină oţetul, sucul de lămâie, oregano, sare şi piper. Adaugă încet uleiul amestecând în continuare. Toarnă sosul peste salata pe care o poţi servi cu foccacia sau crutoane. Poftă bună!  

Loading...