Este incredibil de aromat şi sănătos în acelaşi timp. Poate fi un minunat dressing pentru salata de legume, dar paote fi turnat şi în farfurie alături de pui la grătar şi peşte.

Iar modurile în care poate fi combinat nu se opresc aici. Poate fi folosit la pizza, la paste, adăugat într-un sandviş sau consumat alături de legume crude, drept gustare între mese.

De ce ai nevoie pentru sos de busuioc

140 g migdale

1 lingură ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

120 ml apă

1 mână busuioc proaspăt

sare

piper

Cum se prepară sos de busuioc

Înmoi migdalele două ore, le scurse şi le îndepărtezi coaja maro. Pui migdalele în blender alături de ulei şi zeama de lămâie. Le zdrobeşti doar până ce capătă o consistenţă fină, fără însă a se transforma în unt. Adaugi apă caldă până ajungi la consistenţa dorită, frunzele de busuoc şi mixezi din nou până se omogenizează. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Sursa foto http://nutritionistmeetschef.com

Loading...