Ştrudel cu pere
Fructele de toamnă sunt delicioase, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci ştrudel cu pere. Se găteşte rapid şi e super delicios.
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj 8 pere 150 g zahăr 2 linguri unt esenţă de rom, după gust 1 praf scorţişoară 1 ou, pentru uns zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi perele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le căleşti în unt, împreună cu zahărul, esenţa de rom şi scorţişoara. După ce s-au înmuiat puţin, le dai deoparte şi le laşi la răcorit.
Desfaci foile de foitaj şi pui pe fiecare câte jumătate din compoziţie, apoi rulezi. Le aşezi în tăvi tapetate şi le ungi cu oul bătut. Dai ştrudelele la cuptor până când se rumenesc uşor. Le laşi la răcorit şi le pudrezi cu zahăr.