Sufleu de conopidă cu cartofi

sufleu conopida cartofi jpeg

Sună minunat, nu-i aşa? Închipuie-ţi ce surprinşi vor fi invitaţii când îi vei servi cu un sufleu de conopidă cu cartofi, o adevărată delicatesă.

Ingrediente pentru sufleu de conopidă cu cartofi

2 căni conopidă mărunţită 2 cartofi fierţi şi tăiaţi cuburi 2 linguri ardei iute tocat mărunt 3 linguri unt 1 căţel de usturoi pisat 2 linguri făină 100 g cremă de brânză 1 linguriţă sare 1 cană lapte 4 albuşuri 3 gălbenuşuri

Mod de preparare pentru sufleu de conopidă şi cartofi

Unge cu unt formele de sufleu şi dă drumul la cuptor. Topeşte untul, adaugă usturoiul şi găteşte-l pentru 3 minute. Adaugă făina şi amestecă. Toarnă laptele, sarea, ardeii iuţi, conopida şi cartofii. Când începe să fiarbă dă focul mai mic şi încorporează crema de brânză. Dă deoparte de pe foc şi adaugă gălbenuşurile unul câte unul, amestecând bine. Bate albuşurile spumă şi omogenizează-le uşor în compoziţie. Umple formele de brioşe şi dă-le într-o tavă la cuptor pentru 25 de minute sau până când se rumenesc uşor.

Sufleu de ficat

Sufleu de ficat

Sufleu de praz

Sufleu de praz

Sufleu de branza

Sufleu de branza