Gustul ardei copţi nu se compară cu nimic altceva. Şi pentru că la tabarele din piaţă găsim din plin ardei, haideţi să ne bucurăm de ei şi să încercăm reţete delicioase! Vă propunem o supă gustoasă şi răcoritoare, perfectă pentru zilele calde.

Ingrediente:

350 g ardei roşii mari
2 morcovi
1 bucăţică ţelină
2 căţei usturoi
o ceapă medie
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper
2 frunze dafin
2 linguri ulei
crutoane - pentru servit

Mod de preparare:

Coace ardeii pe grătar, cuptor sau flacăra directa a aragazului, apoi curăţă-i de coajă cât de bine poţi. Îndepărtează şi seminţele şi apoi mărunţeşte-i pe toţi. Căleşte ceapa şi morcovii, ţelina şi usturoiul, toate tăiate în bucăţi potrivite, într-un pic de ulei.

Adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi toarnă apa, apoi aşteaptă să fiarbă. Când a început să clocotească, dă focul mic şi pune capacul. Scoate legumele şi pasează-le cu un blender, adăugând din zeama în care s-au fiert puţin câte puţin, până ce supa ajunge la consistenţa pe care o vrei. Serveşte cu crutoane!

 

Loading...