A apărut deja măzărea nouă în pieţe, aşa că ne putem răsfăţa cu tot felul de preparate.

Ingrediente

2 cepe
1 lingură ulei
2 morcovi
500 g mazăre proaspătă
2 cartofi
2 căţei usturoi
sare
piper
1 lingură unt
1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Toci cepele şi le căleşti în ulei. Mărunţeşti morcovii şi-i adaugi peste cepe şi acoperi cu apă. Între timp, tai cartofii cubuleţe şi speli mazărea. După 10 minute în care morcovii au fiert, adaugi mazărea, cartofii şi laşi totul la fiert încă 20-30 de minute, cu apă cât să acopere legumele.

Strecori legumele şi păstrezi zeama. Le pasezi cu blenderul şi pui peste ele zeamă potrivind consistenţa supei după preferinţă. Adaugi usturoi pisat, sare, piper şi unt. Mai laşi pe foc supa încă 10 minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Loading...