Broccoli-ul este delicios în combinaţie cu brânză, iar această supă va fi pe placul oricui. Servită fierbinte alături de crutoane este prânzul perfect într-o zi friguroasă. 

 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:4
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal, supe
Ingrediente

300 g broccoli tocat
400 ml supă de pui
6 linguri unt sau margarină
1 ceapă tocată
110 g făină
480 ml lapte
600 g brânză tăiată cuburi
piper măcinat

Mod de preparare

Într-o oală mare la foc mediu fierbi broccoli în supă timp de 15 minute. Într-o tigaie, separat, la foc mediu, topeşti untul sau margarina, adaugi ceapa şi căleşti 5 minute, sau cât de moale doreşti să fie.  Adaugi făina peste ceapă şi amesteci bine, formând o pastă. Treptat adaugi laptele şi amesteci până când se îngroaşă. Pui acest amestec peste amestecul de broccoli în oală şi smesteci bine. Apoi adaugi brânza, amestecând până se topeşte. La urmă, adaugi piper. (Atenţie: ai grijă să nu laşi supa să fiarbă, ca să nu se descompună brânza!)

Sursa: http://allrecipes.com

 

 

Loading...
Evaluează rețeta