Ce poate fi mai potrivit în această duminică friguroasă, decât o supă fierbinte de ceapă?

Ingrediente (4-6 porţii)

4-5 cepe
1 lingură făină
1 l supă de pui
sare
½ baghetă
piper
1 legătură ceapă verde
2-3 linguriţe zahăr
90 g unt
caşcaval ras (pentru crutoane)

Mod de preparare

Cureţi cepele şi le tai nu foarte mărunt. Pui untul într-o oală, îl laşi să se topească, apoi adaugi ceapa şi zahărul. Laşi totul la foc mic, 10-15 minute, ca să se caramelizeze. Adaugi făina, amesteci şi torni supa de pui, piper şi sare, după gust. Laşi să fiarbă aproximativ 30 de minute.

Pentru crutoane, tai felii de pâine, le presari cu puţin piper şi le dai la cuptor, ca să se rumenească. Când sunt gata, le presari cu caşcaval ras, le aşezi în bolurile cu supa de ceapă şi le dai puţin la cuptor ca să se gratineze caşcavalul, apoi le serveşti presărate cu ceapa verde tăiată.

Loading...