„Okroshka” este o reţetă tradiţional rusească, destul de răcoritoare şi de gustoasă! Supa rece conţine ouă, diverse legume şi ierburi aromatice. Nu mai spunem că se prepară foarte uşor atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie.

Ingrediente

  • 1 cartof
  • 2 ouă
  • 1 castravete
  • 300 g iaurt
  • 1 legătură ridichi
  • ½  legătură ceapă verde
  • ½  legătură pătrunjel
  • ½ legătură mărar
  • 1 linguriţă coriandru
  • zeamă de la ½ lămâie
  • apă plată, opţional
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Fierbi cartoful şi ouăle, apoi le laşi să se răcească. Cartoful îl cureţi, îl tai cuburi şi-l pui într-un bol mai mare. Descojeşti ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe cele din urmă le tai mărunt. Le adaugi peste cartof.

Speli, cureţi de codiţe sau de coajă şi tai feliuţe sau toci mărunt castravetele, ceapa verde, legăturile de ridichi, de mărar şi de pătrunjel. Le adaugi peste bolul cu cartof şi albuşuri fierte. Asezonezi cu sare şi piper după gust.

Într-un blender, mixezi iaurtul, zeama de la ½ lămâie, coriandrul şi gălbenuşurile fierte. Torni sosul peste bolul cu legume şi amesteci. Dacă sosul are o consistenţă prea groasă, îl poţi subţia cu apă plată.

Poftă bună!

 

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta delicioasă de Supă rece de castraveţi, cu iaurt, lămâie şi mărar

Loading...