Supă rece de castraveţi, cu iaurt, lămâie şi mărar
O supă rece de castravete, cu iaurt, lămâie şi mărar este perfectă pentru cei care ţin dietă şi vor să scape de kilogramele în plus. Un preparat extrem de uşor şi sănătos, această supă cremoasă se prepară rapid şi asigură necesarul zilnic de vitamine.
Această supă rece de castraveţi este făcută fără niciun fel de foc, pur şi simplu prin blenduirea castraveţilor, împreună cu câteva ingrediente suplimentare pentru aromă, precum lămâia şi mărarul.
Citeşte şi: Pui cu parmezan şi sos de roşii
Pui cu parmezan şi sos de roşii
Ingrediente reţetă de Supă rece de castraveţi, cu iaurt, lămâie şi mărar
- 2 castraveţi mari sau 4-5 mai mici
- 2 căni apă
- 1 cană de iaurt simplu
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţa muştar dulce
- 1 ceapă verde
- 1 legătură mărar proaspăt
- 1 legătură pătrunjel proaspăt (opţional)
- Frunze de mentă (opţional)
- Sare
Mod de preparare Supă rece de castraveţi, cu iaurt, lămâie şi mărar
Curăţă castraveţii de coajă şi pune-i în blender alături de cele două căni cu apă, adaugă ceapa, muştarul, sarea, iaurtul şi sucul de lămâie. Cantitatea de apă poate varia, în funcţie de consistenţa pe care doreşti ca supa să o aibă (mai subţire sau mai groasă). Lasă amestecul la frigider cel puţin o oră. Puteţi să strecuraţi supa printr-o sită pentru o textură mai lină.
Citeşte şi: Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase
Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase
Taie legătura de mărar şi adaugă în conţinutul supei. Pentru un plus de prospeţime, poţi adăuga şi pătrunjel proaspăt şi câteva frunze de mentă verde.
Se serveşte rece şi are un conţinut ridicat de vitamine.
Poftă bună!