Tartă cu ceapă şi brânză

Onion Pie jpeg

Dacă îţi place combinaţia de ceapă cu brânză trebuie să încerci această tartă, pe care o poţi decora cu crenguţe de cimbru pentru un aspect festiv.

Ingrediente Pentru blat: 250 g făină 130 g unt 40 ml apă rece 1 gălbenuş 1 praf de sare Pentru umplutură ulei 250 g brânză rasă 150 g smântână 2 ouă 2 cepe tocate 70 g caşcaval zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie crenguţe de cimbru

Mod de preparare - Tartă cu ceapă şi brânză

Mixezi untul cu făina, apoi adaugi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul într-o bilă şi dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie, apoi aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei, îndoind marginile. Căleşti ceapa tocată în puţin ulei, până se înmoaie. O amesteci cu brânza, smântâna şi ouăle bătute. Torni compoziţia uniform în tavă.

Dai la cuptorul încins 20 de minute. Scoţi din cuptor şi aşezi deasupra caşcavalul tăiat felii, apoi o bagi din nou încă 2-3 minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti cu crenguţe de cimbru.