Dacă îţi place combinaţia de ceapă cu brânză trebuie să încerci această tartă, pe care o poţi decora cu crenguţe de cimbru pentru un aspect festiv.

Ingrediente
Pentru blat:
250 g făină
130 g unt
40 ml apă rece
1 gălbenuş
1 praf de sare
Pentru umplutură
ulei
250 g brânză rasă
150 g smântână
2 ouă
2 cepe tocate
70 g caşcaval
zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
crenguţe de cimbru

Mod de preparare - Tartă cu ceapă şi brânză

Mixezi untul cu făina, apoi adaugi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul într-o bilă şi dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie, apoi aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei, îndoind marginile. Căleşti ceapa tocată în puţin ulei, până se înmoaie. O amesteci cu brânza, smântâna şi ouăle bătute. Torni compoziţia uniform în tavă.

Dai la cuptorul încins 20 de minute. Scoţi din cuptor şi aşezi deasupra caşcavalul tăiat felii, apoi o bagi din nou încă 2-3 minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti cu crenguţe de cimbru.

Loading...