Profită de gustul dulce al acestor fructe şi nu le ascunde sub o foaie de plăcintă. Prepară o tartă delicioasă, cu aluat foitaj şi crema de brânză. Dacă vrei, poţi aranja feliile de piersici şi sub altă formă.

Ingrediente

2-3 piersici potrivite, fără sâmburi, tăiate feliuţe
1 lingură zeamă de lămâie
4 linguri de zahăr
1 aluat foitaj decongelat

Pentru cremă

85 g cremă de brânză (moale)
3 linguri smântână acră
120 g frişcă bătută
1 linguriţă coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Pui feliile de piersici într-un vas nu foarte adânc. Dai coaja de lămâie prin răzătoare şi o laşi deoparte. Stropeşti piersicile cu zeama de lămâie şi le pudrezi cu 2 linguri de zahăr. Le dai la rece, acoperite, până când ai nevoie de ele.

Încingi cuptorul. Desfaci aluatul foitaj şi îl întinzi pe o hârtie de copt pudrată cu făină, dându-i formă dreptunghiulară. Cu un cutit, crestezi o zonă la margine, lată de 1 cm. Înţepi aluatul cu o furculiţă. Pui foaia cu tot cu hârtia de copt pe o tavă. Ungi foitajul cu smântână şi presari 1 lingură de zahăr. Dai la cuptor 15 minute, până se umflă şi devine auriu. Scoţi tava şi laşi foaia să se răcească complet.

Într-un bol, baţi crema de brânză, smântâna acră şi restul de zahăr şi le mixezi pe toate, la viteză medie, până se omogenizează. Adaugi frişcă bătută şi baţi în continuare, până se îngroaşă crema.

Întinzi crema şi o nivelezi în tarta de aluat foitaj. Aranjezi feliile de piersici peste cremă. Stropeşti fructele cu sucul pe care l-au lăsat în vasul în care au stat şi presari coaja rasă de lămâie. Serveşti tarta în 20 de minute de la preparare.

Sursa + foto: www.midwestliving.com

Loading...