Atât de simplu de preparat şi incredibil de delicioasă în acelaşi timp. Iată cum se face tarta cu mere şi cremă de brânză!

De ce ai nevoie pentru tartă cu mere

Pentru blat
250 g făină
100 g unt
1 ou
½ praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutură
4 mere
200 g zahăr pudră
2 linguriţe pesmet
600 g brânză cremoasă
1 lingură făină
3 ouă
Pentru decor
fulgi de migdale

Cum se prepară tarta cu mere

Pentru blat, mixezi untul rece tăiat cubuleţe cu sarea şi cu oul. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugi făina amestecată cu praful de copt. Frămânţi aluatul, apoi îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Între timp, pregăteşti umplutura. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, apoi le amesteci cu pesmetul. Separat, combini brânza cu ouăle, adaugi zahărul pudră şi făina.
Scoţi aluatul de la frigider şi-l întinzi pe o tavă rotundă cu pereţii înalţi. Înţepi aluatul din loc în loc, iar peste el pui merele.
Deasupra acoperi cu crema de brânză. Dai tarta la cuptor 45-50 de minute, la 160 °C.
Când tarta s-a răcit, o decorezi cu fulgi de migdale, după gust.

Loading...