Pentru ca tot este anotimpul urzicilor, ne-am gandit sa va aratam aceasta reteta delicioasa de tarta cu urzici.

Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g unt
400 g făină
2 ouă
2-3 linguri de apă caldă
½ linguriţă sare
piper alb

Pentru umplutură:
500 g urzici
2 linguri ulei
1 lingură făină
2 căţei de usturoi
200 ml lapte
2 linguri smântână
100 g telemea de oi
2 ouă

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron untul (la temperatura camerei) cu făina, apa, ouăle, sarea şi piperul până se for mează un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat cu grosimea de 3 cm, într-o formă rotundă (de tartă sau pizza), o înţepi cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt şi laşi să stea la loc călduţ până prepari umplutura.

Fierbi urzicile, bine spălate, în apă cu sare, le strecori (păstrând apa în care au fiert) şi le toci mărunt. Căleşti puţin usturoiul în ulei bine încins, presari cu făină, amestecând permanent şi stingi cu câteva linguri de zeamă de urzici. Adaugi urzicile tocate, laptele şi laşi să fiarbă 8-9 minute. Iei vasul de pe foc, adaugi telemeaua sfărâmată cu furculiţa sau dată pe răzătoare, ouăle şi smântâna. Torni compoziţia peste blatul de tartă şi introduci forma cu tarta cu urzici la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Mancare de urzici cu usturoi si hrean

Chiftele din legume

Supa crema de urzici

Loading...