N-am mai gătit de mult timp o tartă cu morcovi şi fiindcă tot ni se făcuse poftă am decis să prepar această reţetă.

Ingrediente:

o lingură de ulei
150 g unt
1,2 kg morcovi mici
o lingură de zahăr pudră
200 ml smântână
pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Faceţi o scobitură în făină, puneţi puţin ulei, un vârf de cuţit de sare şi 100 g unt tăiat bucăţi mici. Se frământă aluatul cu mâna, adăugând apă câte puţin, ca să obţineţi un aluat tare. Se lasă aluatul la rece timp de 30 de minute. Se curăţă cartofii, apoi se spală şi se taie felii. Se pun la o parte un sfert din feliile de morcovi, iar restul se fierb la foc mic până se înmoaie, cu sare, puţin zahăr, jumătate de pahar de apă şi o lingură de unt. Între timp se opăresc feliile de morcovi puse deoparte în apă sărată. Morcovii fierţi la foc mic se fac piure, adăugând restul de unt şi smântână. Se întinde aluatul şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Deasupra se pune piureul de morcovi şi se garniseşte cu felii de morcovi. Se presară cu zahăr şi se pune la cuptor la 225 g C timp de 20 de minute.

FOTO marmiton.org

Loading...