Tartine cu pastă de ton şi unt
Această pastă de ton va face deliciul celor mari si celor mici, dar poate fi şi un antreu elegant la o petrecere. Untul o va face mai bogată, iar caperele îi vor da un gust deosebit.
Ingrediente
- 1 cutie ton în suc propriu (150 g)
- 50 g unt
- 1 lingură capere
- 1/2 ceapă
- 1 praf de sare
- piper după gust
- 2 linguri zeamă de lămâie
Pentru servit
- 8 felii pâine
- frunze de pătrunjel
- frunze de salată
- roşii cherry
- felii de castraveţi
- felii de lămâie
Scurgi tonul foarte bine. Îl pui în blender cu untul, ceapa mărunţită şi caperele. Mixezi până obţii o pastă fină. Condimentezi cu sare şi piper, apoi pui sucul de lămâie şi mai mixezi.
Serveşti tartinele decorate cu frunze de pătrunjel, felii de lămâie, castraveţi şi roşii cherry.
FOTO: Shutterstock