Tocmai potrivit pentru Sfintele Sărbători ale paştelui, acest tort cu budincă de vanilie şi cacao este acel ceva care îţi va îmbogăţi masa şi despre care musafirii şi familia vor vorbi mult timp de acum încolo.

Ingrediente pentru tort cu budincă de vanilie şi cacao

Pentru blat
250 ml lapte
30 g cacao
50 g unt
180 g zahăr pudră
1 ou
1 linguriţă scorţişoară
1 fiolă esenţă de rom
250 g făină
1 plic praf de copt

Pentru umplutură
1 plic budincă de vanilie
250 ml lapte
200 g unt
100 g zahăr pudră

Pentru decor
200 g fulgi de migdale
ouă de ciocolată şi marţipan
iarbă din marţipan

Mod de preparare pentru tort cu budincă de vanilie şi cacao

Pentru blat, laptele se fierbe împreună cu cacaua şi se ­lasă să se răcească ­bine. Untul se ­bate spumă cu zahărul şi cu oul, apoi se adaugă romul, scorţişoara, laptele cu cacao şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească.

Pentru cremă, se pune laptele la fiert împreu­nă cu praful de budincă şi se lasă ­până se îngroaşă. Se opreşte focul, se adaugă o lingură de unt şi se pune vasul în apă rece. Se amestecă ­până se răceşte. Untul rămas se bate spumă cu zahărul pudră, după care se încorporează în budincă.

Blatul se taie în două pe orizontală şi se umple cu 3/4 din cremă. Se îmbracă cu restul de cremă şi se tapetează laturile cu fulgi de migdale. Se decorează tortul cu budincă de vanilie şi cacao deasupra cu iarbă din marţipan şi cu ouşoare.

Loading...