Fiecare zi e o ocazie potrivită pentru a-i răsfăţa pe cei dragi cu un desert delicios, motiv pentru care îţi propunem să încerci acest tort cu cremă delicioasă.

 

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 200 g iaurt gras
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă

  • 100 g gem de caise
  • 2 pere
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 400 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporezi albuşurile cu mişcări uşoare de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl laşi la răcit câteva ore.

Pentru cremă, pui frişca lichidă pe foc până dă primele semne că vrea să clocotească. Opreşti focul şi adaugi 300 g de ciocolată, pe care ai rupt-o bucăţele. Ciocolata trebuie să fie acoperită de frişcă, ca să se topească uniform. Amesteci constant. Laşi compoziţia să se răcească complet, apoi o dai la congelator o oră. Ulterior, o mixezi până obţii o cremă pufoasă. 3Descojeşti perele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi le feliezi. Ungi blatul cu gemul de caise, apoi aşezi feliile de pere. Torni trei sferturi din crema de ciocolată peste ele, apoi o nivelezi, iar cu restul îmbraci tortul. Razi ciocolata neagră rămasă şi decorezi cu ea marginile tortului

Loading...