O prăjitură care nu necesită coacere, cu creme delicioase şi fructe proaspete. Un desert potrivit pentru a încheia masa de Sărbători.

1 tort/Timp de preparare: 1,5 ore/Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru blat

400 g biscuiţi simpli

150 g unt

Pentru crema 1

500 ml smântână pentru frişcă

250 g zahăr

1 plic gelatină

150 g fructe după preferinţă

Pentru crema 2

3 ouă

coaja rasă de la 1 portocală

200 ml suc natural de portocale

250 g zahăr

3 linguri amidon

50 g unt

Pentru decor

3-4 piersici din compot

1 kiwi

Mod de preparare:

Mărunţeşti biscuiţii în blender, îi transferi într-un vas şi adaugi untul topit. Aşezi compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi o dai la frigider.

Baţi smântâna cu zahărul şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui fructele tăiate cubuleţe şi torni crema peste blat. Dai din nou la rece cel puţin 4-5 ore.

Pentru cea de a doua cremă, pui într-un vas ouăle împreună cu zahărul, amidonul şi coaja de portocală. Baţi bine ouăle, apoi adaugi sucul de portocale. După ce s-au omogenizat, pui compoziţia la fiert, la foc mic, până se îngroaşă, iar la final adaugi untul. Laşi să se răcorească, după care torni crema peste tort şi dai din nou la rece câteva ore.

După ce tortul s-a întărit, aşezi ornezi cu piersici din compot şi felii de kiwi.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul