Ingrediente: Pentru blatul alb: 2 ouă, 2 linguri zahăr, 2 linguri făină, ½ esenţă de vanilie

Pentru blatul maro: 5 ouă, 150 g zahăr 2 linguri, cacao 1 pliculeţ zahăr, vanilat 50 g făină 30 g, amidon 1 linguriţă praf de copt 10 linguri vişinată

Pentru umplutură: 3 foi gelatină, 250 g mascarpone, 500 g brânză vaci, 100 g zahăr, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 250 ml smântână 3 linguri gem de caise 500 g cireşe, 200 g frişcă pentru decor, 50g ciocolată pentru decor

Mod de preparare:
Număr porţii: 6
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mare

Pentru blatul alb, baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, esenţa şi făina, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată, coci 15 minute după care îl laşi la răcit.

Pentru blatul maro baţi albuşurile cu trei linguri de apă rece, un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi zahărul vanilat, iar apoi gălbenuşurile rând pe rând. Pui făina, amidonul, cacaua, şi praful de copt stins cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Torni compoziţia în forma în care ai copt şi blatul alb unsă şi tapetată. Coci în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute la foc potrivit.

După ce s-a răcit, tai blatul maro în două. Pui inelul formei la loc aşezi blatul alb, ungi cu gem, pui prima parte de blat maro şi însiropezi cu jumătate din vişinată. Amesteci mascarpone cu brânza de vaci scursă cu zahărul şi zahărul vanilat. Topeşti gelatina înmuiată, fără să fiarbă, şi o, torni peste cremă., Baţi smântâna cu o linguriţă de zahăr şi o adaugi în cremă pe care o pui peste blatul însiropat, cireşele curăţate de sâmburi aşezi deasupra cealaltă jumătate de blat torni restul de vişinată şi decorezi cu frişcă, ciocolată rasă şi cireşe.

Loading...