Regăseşte savoarea inegalabilă a nucilor într-un tort delicios de morcovi cu nuci, ce se prepară super rapid. Încearcă această reţetă şi îi vei cuceri pe cei dragi.

Ingrediente:

  • 400 g morcovi
  • 3 ouă
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 200 g zahăr brut
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 120 g nuci
  • 1 esenţă vanilie
  • ¼ linguriţă sare

Pentru cremă

  • 400 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 30 g nuci

Mod de preparare: 

Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul, zahărul brut şi cu uleiul. Încorporezi făina cernută, praful de copt, bicarbonatul, sarea şi esenţa de vanilie. Adaugi morcovii daţi prin răzătoarea mică şi nucile măcinate în blender. 

Tapetezi o formă rotundă de copt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul preîncălzit, 40-50 de minute, la 160 °C. Scoţi blatul din cuptor, îl laşi la răcit, apoi îl împarţi în două bucăţi, pe lat.

Pentru cremă, mixezi într-un bol crema de brânză şi zahărul pudră. Întinzi jumătate din această compoziţie peste o felie de blat, apoi acoperi cu cealaltă felie, iar cu restul de cremă îmbraci tortul.

Ornezi tortul cu nuci tocate grosier şi îl laşi la frigider câteva ore înainte de servire.

Loading...