O să ne mulţumeşti pentru această reţetă la iarnă, când vei desface un borcan. Noi am încercat-o, aşa că trebuie să ne crezi pe cuvânt!

 

 

Ingrediente

2 kg vinete lunguieţe, tinere

300 ml ulei

400 g bulion sau pastă de tomate

2 linguri sare

1 linguriţă piper măcinat

1 lingură zahăr

căţei de usturoi, după gust

Speli vinetele, îndepărtezi codiţele şi capetele, le tai rondele de jumătate de centimetru grosime, presari un praf de sare şi le laşi la scurs 30 de minute. Le rumeneşti, pe rând, în ulei, până devin aurii şi le scoţi pe şervete de hârtie.
 
Amesteci pasta de tomate cu aproximativ 1,2 l de apă, sare, zahăr, piper şi o pui pe foc. Adaugi căţeii de usturoi curăţaţi de coajă, dar întregi. Laşi să fiarbă 15-20 de minute, la foc mediu. Adaugi vinetele, amesteci ca să omogenizezi şi stingi focul.
 
Aşezi feliile de vinete în borcane, torni restul de sos şi apoi le sigilezi. Le fierbi pe baie de aburi 30-40 de  minute.
 
FOTO Shuuterstock
 
Loading...