Vinete la grătar cu roşii şi brânză feta

Balanced Plate jpeg

Perfecte pentru o gustare uşoară de vară, vinetele la grătar cu brânză feta sunt pur şi simplu delicioase. Nu îţi răpesc prea mult timp şi se prepară rapid. Încearcă-le şi tu!

Ingrediente

1 vânătă, tăiată felii pe lungime

2-3 linguri ulei

300 g roşii cherry, tăiate pe jumătate

seminţe de pin, opţional

40 g brânză feta, mărunţită

frunze de busuioc

fulgi de ardei iute

sare

Mod de preparare

Sărezi feliile de vânătă, pe ambele părţi. Le aşezi vertical într-o sită, deasupra unei farfurii. Laşi deoparte 30 de minute, apoi le clăteşti cu apă rece. Le usuci cu un prosop de hârtie. Încălzeşti grătarul la temperatură medie spre mare. Ungi feliile de vânătă cu puţin ulei. Le rumeneşti pe grătar, aproximativ 4 minute, pe fiecare parte.

Într-un bol, amesteci roşiile, brânza feta, fulgi de ardei iute, după gust şi puţin ulei. Adaugi seminţe de pin, opţional. Condimentezi cu sare, după gust. Pui 1-2 linguri din compoziţie pe fiecare felie de vânătă. Serveşti cu frunze de busuioc proaspete.

Sursa http://www.marthastewart.com