10 înlocuitori naturali ai zahărului. Care sunt opţiunile mult mai sănătoase şi fără calorii

miere jpeg

Consumul excesiv de zahăr rafinat poate provoca probleme serioase de sănătate, inclusiv diabet. Există însă soluţii naturale care îl pot înlocui cu succes şi care nu au efecte adverse.

Cei care aleg un stil de viaţă sănătos nu trebuie să renunţe neapărat la dulciuri. Ei pot înlocui zahărul rafinat cu echivalente naturale, scrie Daily Mail. Aceste produse sunt extrase din fructe, din cereale sau din orez brun. Iată care sunt cele mai cunoscute alternative naturale la zahăr:

1. Mierea

Este produsă de albine, care folosesc nectarul florilor şi este cel mai popular îndulcitor natural, folosit de mii de ani în dieta oamenilor. Mierea conţine minerale importante: fier, zinc, potasiu, calciu, vitamina B6, niacină, riboflavină şi asigură de asemenea dezvoltarea bacteriilor bune din tractul digestiv. Mierea are şi proprietăţi antibacteriene şi ajută la vindecarea infecţiilor. O lingură de miere conţine 22 de calorii, spre deosebire de o lingură de zahăr, care conţine 48 de calorii.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro