Suntem constienţi de faptul că tot mai multe fructe şi legume sunt crescute cu ajutorul pesticidelor care rămân ca reziduuri. Aceste retuşuri chimice, deşi nu sunt vizibile, sunt extrem de nocive organismului.

Cum nu poţi să înfluenţezi în niciun fel folosirea excesivă a pesticidelor de fermieri, nu-ţi rămâne de ales decât să afli cum să cureţi corect alimentele de reziduuri chimice înainte să le consumi.

Există variante sănătoase, ieftine şi rapide prin care să-ţi cureţi fructele şi legumele cumpărate de la piaţă.

Pune-le în oţet

Oţetul este un antimicrobian foarte bun şi unul dintre cele mai eficiente produse care poate elimina atât germenii cât şi pesticidele din produse.

Diluează 10% oţet în 90% apă şi pune fructele sau legumele în această soluţie. Las-o să acţioneze un timp. Amesteci din când în când, apoi clăteşti cu apă din abundenţă.

Vezi cum mai îndepărtezi pesticidele de pe fructe şi legume pe clicksanatate.ro.

Loading...
Evaluează articolul