3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver

cartofi noi rozmarin, 3 retete, jamie oliver jpeg

Sunt multe reţete care l-au făcut celebru pe Jamie Oliver. De la reţeta de cartofi la cuptor, la prăjituri sofisticate şi delicioase pe care le-au încercat mai întâi cei doi copii ai săi. Numele lui Jamie Oliver este deja un brand, iar cărţile lui se vând cu succes în multe colţuri ale lumii, în timp ce clipurile video de pe youtube cu preparatele sale fac milioane de vizualizări. Am pregătit pentru voi astăzi, 3 dintre cele mai celebre reţete ale lui Oliver, pe care vă invităm cu drag să le pregătiţi şi voi.

3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver - Cartofi la cuptor - Ingrediente

1 kg cartofi 1 lingură ulei de măsline sare piper 2 crenguţe de rozmarin de pe care ai cules frunzuliţele

3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver - Cartofi la cuptor - Mod de preparare

Spală cartofii şi firbe-i până se înmoaie. Când sunt bine făcuţi, îi scurgi, picuri câteva picături de ulei, presari sare şi piper şi rozmarin. Încingi cuptorul la 220 grade Celsius şi pui cartofii să se rumenească pentru 25 de minute până devin arămii.

3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver - Supă-cremă de ţelină - Ingrediente

4 linguri ulei de măsline

2 cepe tocate

1 ţelină tocată

4 mere tăiate cubuleţe

2 l supă de legume sau de pui

200 ml smântână

câteva frunze de salvie

sare, piper

alune

3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver - Supă-cremă de ţelină - Mod de preparare

Încinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa. După 5 minute adaugă ţelina şi merele şi mai lasă pe foc, amestecând din când în când, 2-3 minute. Toarnă supa, asezonează cu sare şi piper şi lasă să fiarbă până se înmoaie ţelina. Blendează supa, adaugă jumătate din smântână şi amestecă până se omogenizează. Toacă mărunt salvia şi presar-o peste supă. Când serveşti pune în fiecare castron câte o lingură din smântâna rămasă şi alune.

3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver - Porc cu tăiţei - Ingrediente

1 mână de boabe de piper, strivite

2 bucăţi de carne de porc, fiecare a câte 350 g

2 linguriţe ulei de susan

2 linguri ulei de floarea soarelui

2 linguri ghimbir proaspăt răzuit

1-3 chili fără seminţe şi tocat

125 g ciuperci (de care vrei, de preferat asitice) tăiate felii

125 g ciuperci shiitake, tăiate

1 ardei gras roşu, curăţat şi tocat

1 legătură ceapă verde, feliată

200 g varză chinezească, tocată

2 căţei usturoi, pisaţi

300 g muguri de fasole

300 g tăiţei subţiri, fierţi

2 linguriţe sos de peşte

6 linguri sos de stridii

1 mână frunze de corindru

75 ml supă de pui

sos de soia

3 reţete celebre ale lui Jamie Oliver - Porc cu tăiţei - Mod de preparare

Freacă boabele de piper de bucăţile de porc. Încinge wokul sau tigaia. Pune uleiul de susan şi cel de floarea soarelui şi adaugă ghimbirul, chilli şi ciupercile, cam 1-2 minute. Adaugă ardeiul gras, ceapa verde, varza, usturoiul şi mugurii de fasole şi lasă pe foc până se înmoaie.

Pune tăiţeii, sosurile de peşte şi de stridii, frunzele de coriandru şi supa. Lasă pe foc 2-3 minute. Gustă şi asezonează cu sos de soia. Atenţie, să nu fie prea sărat!

Mai încinge o tigaie, pune puţin ulei de măsline şi pune bucăţile de carne pe care le laşi pe fiecare parte până se pătrund bine. Serveşti cu compoziţia de tăiţei.