Cartofii sunt ieftini şi la îndemâna oricui, însă există o mulţime de feluri în care îi poţi prepara, motiv pentru care astăzi îţi recomandăm să descoperi trei reţete simple pe care nu le-ai încercat până acum. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici de mult timp la dispoziţie.

3 reţete cu cartofi pe care nu le-ai încercat - cartofi la cuptor cu salvie şi portocală

Această reţetă delicioasă e uşor de preparat şi, mai mult de atât, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente:

- un kilograme de cartofi
- 50 de grame de unt
- cinci frunze de salvie
- coaja obţinută dintr-o portocală
- două linguri de supă de legume
- sare şi piper

Cartofi la cuptor cu salvie şi portocală - Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi taie-i în jumătăţi, după care pune-i într-o cratiţă la fiert pentru 15 minute.

Ulterior, într-o tavă de cuptor, adaugă puţin unt şi ulei de măsline, dar şi frunzele de salvie, cartofii şi coaja de portocale, precum şi supa de legume.

Condimentează cu sare şi piper, iar apoi dă totul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.

3 reţete cu cartofi pe care nu le-ai încercat - Crochete de cartofi cu cheddar şi bacon

Una dintre cele mai simple reţete de cartofi pe care nu le-ai încercat sunt crochetele de cartofi cu cheddar şi bacon.  Ai nevoie de:

- patru cartofi bine fierţi, tăiaţi cubuleţe
- o lingură de cremă de brânză
- o ceapă verde, tocată mărunt
- două felii de bacon prăjit
- 150 de grame de brânză Cheddar
- făină
- ou bătut
- sare şi piper, după gust
- pesmet

Crochete de cartofi cu cheddar şi bacon - mod de preparare:

Pune cartofii fierţi într-un bol mare, după care adaugă apoi crema de brânză, ceapa verde, sare, piper şi baconul prăjit. Amestecă bine până când se omogenizează.

Ulterior, taie brânza Cheddar în cubuleţe de mărimea unei jumătăţi de deget, iar apoi înfăşoară amestec de cartofi în jurul fiecărei bucăţi.

Trece crochetele prin făină, ou bătut şi pesmet, iar apoi aşază crochetele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Dă-le la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

3 reţete cu cartofi pe care nu le-ai încercat - budincă de cartofi cu brânză de vaci

Ai nevoie de:

- trei cartofi mari
- 250 de grame de brânză de vaci
- o ceapă verde
- trei căţei de usturoi
- o linguriţă de oregano
- 50 de ml de smântână dulce
- sare şi piper, după gust
- pătrunjel tocat
- 50 de grame de unt

Budincă de cartofi cu brânză de vaci - mod de preparare:

Fierbe cartofii în apă cu sare pentru 20 de minute.

Între timp, amestecă brânza de vaci, ceapa verde, usturoiul zdrobit şi smântâna dulce într-un castron. Asezonează cu oregano, piper, sare şi pătrunjel tocat, după care amestecă până la omogenizare.

Ulterior, pe fundul unui vas de copt termorezistent, aşază felii de cartofi, iar apoi acoperă-i cu o jumătate din amestecul de brânză de vaci. şază un nou strat de cartofi feliaţi şi acoperă-i cu restul de amestec. Adaugă deasupra feliile de cartofi rămase şi untul tăiat în bucăţi.

Asezonează cu piper şi bagă la cuptor 35 minute la 200⁰C.

Poftă bună:

Sursa foto: https://pixabay.com/

Loading...