Savurează gustul desăvârşit al fasolei încercând una dintre aceste trei reţete simple cu fasole.

Fasole  bătută cu ceapă călită

Ingrediente necesare:

- 600 grame de fasole boabe
- trei morcovi
- trei cepe
- 10 căţei de usturoi

Ingrediente pentru ceapă
- o lingură de bulion
- două cepe
- 50 ml de ulei

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmuiat, de preferat cu o seară înainte.

A doua zi, scurge fasolea şi pune-o la fiert. Schimbă apa de trei ori, după care las-o să dea în clocot.

Curăţă ceapa şi morcovii şi adaugă-le întregi în oala în care fierbe fasolea.

Ulterior, scurge legumele, adaugă un polonic din zeamă şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Mixează bine şi condimentează cu sare după gust.

Taie ceapa solzişori şi căleşte-o bine, după care atunci când s-a caramelizat adaugă bulionul.

Pune-o peste fasolea bătută şi serveşte-o cu murături.

Mâncare de fasole de post

Ingrediente:
- 600 de grame de fasole boabe
- un morcov ras
- trei cepe
- un castronel de roşii pasate
- sare şi piper, după gust
- câteva foi de dafin
- câteva boabe de piper
- verdeaţă

Mod de preparare:

Alege fasolea, spal-o şi las-o la înmuiat timp de o noapte.

A doua zi pune-o la fiert şi nu uita să schimbi apa. Fierbe până scade lichidul.

Căleşte ceapa tocată mărunt într-o cratiţă mare, adaugă morcovul ras, roşiile pasate, sarea după gust, boabe de piper şi foi de dafin. Adaugă cu polonicul fasolea şi apa în care a fiert, iar apoi mai aşteaptă 20 de minute să fiarbă.

Ia-o de pe foc şi decorează cu verdeaţă de sezon.

Poftă bună.

Mâncare de fasole boabe cu şuncă

Ingrediente necesare:

- o conservă de fasole boabe
- o ceapă
- un ardei capia roşu
- o roşie
- 200 ml de suc de roşii
- sare şi piper, după gust
- patru felii de şuncă
- două linguri de ulei

Mod de preparare:

Curăţă şi spală legumele, după care toacă-le mărunt şi căleşte-le într-o cratiţă cu puţin ulei.

După ce s-au călit, adaugă roşia decojită şi mai aşteaptă două minute. Scurge apa din conserva de fasole, pune-o într-o sită şi spal-o sub jet de pă.

Adaugă apoi sucul de roşii şi aşteaptă 10 minute în care potriveşti cu sare şi piper.

Prăjeşte feliile de şuncă pe ambele părţi şi serveşte-le cu mâncarea de fasole.

Poftă bună!
 

Loading...