Tort crocant

tort crocant jpeg

Surprinde-ţi apropiaţii cu cele mai dulci surprize indiferent de ocazie!

De ce ai nevoie pentru tort crocant

Blat 250 g biscuiţi 150 g nuci şi alune 40g unt topit 3 linguri zahăr cristal 1 vârf de sare Crema 200g zahăr cristal 3 albuşuri 200g unt 2 linguriţe de apă

Cum se prepară tort crocant

Se lasă la temperatura camerei pentru ~20 minute toate ingredientele cântărite în prealabil. Se aprinde cuptorul pentru preîncălzire la 180 grade C cu grilajul poziţionat la mijloc. Se pregăteşte o formă rotundă de tort cu clama de deschidere.

În robotul de bucătărie cu lame, se amestecă biscuiţii cu nucile, alunele, zahărul şi sarea până se obţine o compoziţie granulată compactă. Într-un bol se amestecă compoziţia cu untul topit până se umezeşte în totalitate.

Se unge formă de tort cu unt şi se aşază compozitia pe fundul şi pereţii formei într-un strat compact de ~0.5 cm.

Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru coacere ~15 minute la 180 grade C. La finalul perioadei de coacere se scoate blatul din formă şi se lasă să se răcească.

Pentru pregătirea cremei se pune o cratiţă la foc mic în care se topesc 100g zahăr cu o lingură de apă. După ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge.

Albuşurile se bat spumă cu zahărul rămas. Se toarnă în fir subţire din siropul fierbinte de zahăr şi se mixează puternic crema până când amestecul se răceşte. Se încorporează untul în bezea cu ajutorul mixerului. În câteva minute, crema de unt va fi gata. Culoarea se poate obţine foarte uşor din fructe de pădure presate şi încorporate în crema.

Pentru decorarea tortului, turnaţi crema peste blatul copt şi introduceţi în frigider pentru ~6 ore înainte de servire. Decoraţi tortul cu fructele alese şi inimioarele de zahăr colorate.

Pentru pregătirea tortului pot fi utilizate produse Margaritar.

Reţetă realizată de Chef Gabriela Simion.

Chef Gabriela Simion