În aceeaşi perioadă în care urmezi un tratament medicamentos antiinflamator, mănâncă mai des aceste alimente, ca să le sporeşti efectul!

Ceapa verde previne cronicizarea inflamaţiei

Inflamaţia este o reacţie normală a organismului la agresiuni şi poate devenii problematică atunci când devine cronică. Radicalii liberi, corelaţi cu stresul, alimentaţia nesănătoasă favorizează cronicizarea inflamaţiei.

Ceapa intervine în procesul de cronicizare, prin faptul că are antioxidanţi (seleniu, vitamina C) şi pigmenţi antiinflamatori.

Mirodeniile reduc inflamaţia şi durerea

Contra inflamaţiilor sunt recomandate nu doar cuişoarele, ci şi ghimbirul şi turmericul. Efectul antiinflamator al cuişoarelor se datorează eugenolului pe care-l are în structura sa.

Ghimbirul conţine gingerol, cu structură asemănătoare cu capsaicina, substanţă antiinflamatorie responsabilă şi pentru gustul lui picant. Aceeaşi capsaicină se găseşte şi în ardeiul iute.

Turmericul are în compoziţia lui curcumină, un antiinflamator natural care scade intensitatea durerea.

Află ce alimente mai scad inflamaţia în organism pe clicksanatate.ro.

Loading...
Evaluează articolul