Nu doar bărbaţii sunt bucătari excelenţi şi acest lucru este demonstrat şi de renumele unor doamne care şi-au lăsat amprenta asupra gastronomiei, printre care Sanda Marin, Julia Child sau Mama Brazier, care au reuşit să obţină de două ori câte 3 stele Michelin.

Deşi bărbaţii domină domeniul culinar, există femei care au făcut performanţă în această zonă, fiind înzestrate cu talent şi măiestrie în arta gătitului. Platforma culinară foodpanda.ro a realizat o listă cu opt femei care au reuşit să se remarce în acest domeniu, printre care şi Cecilia Maria Simionescu, cunoscută cu pseudonimul Sanda Marin.

Julia Child (foto jos) a atras milioane de fani, după ce a prezentat bucătăria franceză publicului american, demonstrând, în cadrul show-urilor culinare televizate, că diferenţele dintre bucătarii amatori şi cei profesionişti nu sunt foarte mari. În 1993, la 81 de ani, a devenit prima femeie inclusă de Institutul Culinar în Hall of Fame, iar trei ani mai târziu TV Guide a clasat-o pe locul 46 în topul celor mai bune 50 de vedete TV din toate timpurile. În 2000, Julia Child a primit cea mai mare distincţie posibilă din partea statului francez, Legiunea de Onoare.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...