Aceste acadele sunt sănătoase şi deosebite la petrecerile de copii. Cei mici se vor bucura şi de ciocolată, şi de fructe şi vor mânca chiar şi decorul.

 

 

Ingrediente

  • 2 mere roşii
  • 2 mere verzi
  • 50 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată albă

Pentru caramel

  • 100 g zahăr
  • 30 g unt
  • 20 ml smântână lichidă

 

Pentru decor

  • fulgi de cocos
  • alune mărunţite
  • ciocolată mărunţită

 

Pentru caramel, topeşti zahărul la foc mic. Când e caramelizat şi auriu, adaugi deodată untul şi smântâna şi amesteci energic cu un tel. Dai deoparte şi laşi la răcit.

Topeşti pe baie de aburi  ciocolata albă şi pe cea neagră, separat.

Speli merele, dar le laşi cu coajă. Le tai felii, le cureţi cotorul şi seminţele. Le treci prin ciocolata topită şi caramel şi le decorezi după preferinţă.

FOTO Shutterstock

 

Loading...